Placek Trzech Króli – smaczna tradycja
Z okazji święta Trzech Króli w różnych krajach na całym świecie piecze się specjalne ciasta. Poznaj najsmaczniejsze tradycje na Epifanię. A może upieczesz któreś z nich?
Organizator Orszaku Trzech Króli ogłosili nawet Konkurs Kulinarny "Potrawy na Trzech Króli" zachęcamy aby sprawdzić inne przepisy.
Przypominamy ciasto z „DUCHEM” ;) księdza Roberta
Pascha - Pan jest już Blisko :)
Gotuj z Ks. Robertem: W KLIMACIE JAJECZNYM
Bliny pani Eleonory
Choć bliny kojarzą nam się przede wszystkim z kuchnią naszych wschodnich sąsiadów, gdzie stały się daniem narodowym, korzenie tych wypieków mogą sięgać znacznie dalej. Badacze przekonują, że Słowianie wypiekają bliny przynajmniej od VIII wieku. Danie to nie wymaga ani wymyślnych składników, ani zbyt wiele czasu, ani też niezwykłych talentów kulinarnych. Bliny są doskonałe na przyjacielskie spotkania, rodzinne obiady i kolacje. Nie należy się spodziewać wodotrysków i szału w samych blinach. W końcu to mąką czy ziemniaki i jajka, smaki znane z placków i naleśników.
Strona 1 z 2